Aпсорберот на влага е ефикасно и едноставно решение за елиминација на прекумерната влага во сите простории. Бесшумен, дискретен, не троши никаква енергија.

Со постојано користење на апсорберот на влага превентивно се чува здравјето на домашните и се спречува појава на астма и алергии.