Absorbuesi i lagështisë përfaqëson një mënyrë të efektshme për të mënjanuar lagështinë e tepërt në çdo hapësirë. Kjo lëndë shkumëzore nuk është shumë e shikueshme dhe harxhon pak energji.

Përdorimi i vazhdueshëm i absorbuesit të lagështisë mbron shëndetin e familjes, duke parandaluar paraqitjen e astmës dhe alergjive.