Boja za zidne
pločice

AQUA TILE COLOR

AQUA TILE COLOR

Kvalitetna jednokomponentna boja na vodenoj bazi namenjena za direktno nanošenje na zidne keramičke pločice u kuhinjama, kupatilima i toaletima. Prilagođena je za upotrebu u enterijeru. Pogodna je za vlažne prostore. Stajaću vodu izbegavati. Podloga na koju se može nanositi: keramičke zidne pločice i porcelansku keramiku.

  • Na vodenoj bazi, slabog mirisa
  • Nanosi se direktno na pločice – nije neophodan prajmer ni šmirglanje površine
  • Odlična pokrivna moć
  • 3 u 1 sistem : zaptivanje, podloga i završna boja u jednom
  • Boja : bela
  • Stepen sjaja: polusjaj

Priprema podloge

Pločice moraju biti čiste, suve, bez prašine i masnoće. Ostatke kamenca ukloniti sredstvom za čišćenje kamenca a zatim dobro isprati površinu. Ukloniti i ostatke silikona. Fuge moraju biti stabilne i čvrste. Sve eventualne pukotine prethodno zatvoriti.

Uslovi nanošenja

Tokom celog perioda nanošenja i sušenja materijala, temperatura podloge i temperatura vazduha moraju biti između 8°C i 30°C, a relativna vlažnost vazduha između 30% i 75%. Prevelika vlažnost vazduha, niska temperatura, prekomerna debljina filma i nedostatak kretanja zraka mogu usporiti sušenje filma boje.

Nanošenje

U 2 do 3 sloja kvalitetnim valjkom sa kratkom dlakom ili airless uređajem za nanošenje boja pod niskim pritiskom (kao što je Wagner Felxio serija). Kada se boja nanosi uređajem, jedan nanos je dovoljan. Za pločice u području tuš kabine svakako se preporučuju 3 nanosa.

Pakovanje750 ml

Pokrivnost

8 – 10 m² / L.

Čišćenje alata

Odmah nakon upotrebe sa dosta sapuna i vode.

Sušenje

Suvo na prašinu nakon približno 30 minuta, suvo na dodir za otprilike 60 minuta, nanošenje drugog sloja moguće je nakon oko 4 sata, a potpuno sušenje postiže se posle 5 dana.

Nega

Koristiti uobičajena blaga kućna sredstva za čišćenje. Ne koristiti abrazive. Skladištenje: Čuvati na hladnom i suvom mestu u originalnom i dobro zatvorenom pakovanju. Zaštititi od smrzavanja.