Termopremaz
za zidove

Premaz za sprečavanje
kondenzacije

Ukoliko je koncentracija vlage izuzetno velika najefikasnije rešenje je StopKondenz termopremaz koji veoma efikasno onemogućava da se na tretiranim mestima pojavi kondenzacija.

Površina koja je obrađena ovim termopremazom toplija je do 5°C od one koja nije premazana. Količina toplote koja se akumulira obezbeđuje da čak i kada je u prostoriji relativna vlažnost do 90%, sprečava kondenzaciju i tako definitivno eliminiše uslove za pojavu buđi.

StopKondenz se nanosi jednostavno četkom i nakon sušenja može se prekrečiti standardnim disperzionim bojama na vodenoj bazi.

– Atmosferska vlaga

– Kondenzaciona vlaga

– Vlaga od procurivanja

Kako se tačno upotrebljava i kolika je potrošnja?

Sadrži čestice mineralnog praha koje imaju osobinu da upijaju toplotu iz prostorije i kasnije je emituju radi zagrevanja hladnih površina.

Ne zahteva prethodnu podlogu a može se nanositi i preko stare boje koja se ne ljušti. Površine koje je zahvatila buđ treba oprati vodenim rastvorom varikine (1dl varikine rastvoren u 1/2lit vode). Nanosi se (bez razređivanja) u dva sloja četkom ili valjkom. U kritičnim situacijama preporučuje se nanošenje i trećeg sloja.

Prvi premaz treba da obezbedi potpuno pokrivanje površine i minimalnu debljinu sloja. Drugi premaz naneti nakon 4 sata. Posle još 4 sata naneti treći premaz tako da ukupna debljina sloja premaza iznosi oko 1mm.

Kada se površina potpuno osuši može se prefarbati standardnim disperzionim bojama. U 2 premaza bez razređivanja potrošnja je 0,7 lit/m². U 3 premaza potrošnja je 0,9 lit/m². Kada je razređen sa 10-15% vode radi lakšeg nanošenja, obavezno se nanosi u tri sloja, uz potrošnju 0,7 lit/m².