TILE&TUB PAINT

TILE&TUB PAINT prianja na sve površine, poseduje izuzetnu pokrivnu moć, tvrdoću, otpornost na habanje i visok sjaj, a osvežiće bilo koju površinu za jedan, do maksimalno dva tretmana, jednostavno i za kratko vreme.

Koristi se za farbanje sanitarnih kada, kada od fiberglasa, tuš kada, umivaonika, sudopera, keramičkih pločica i drugih srodnih površina. Primenjuje se na područja sačinjena od legure metala (gvožđe prikladno tretirano protiv rđe) i pocinkovanog lima, drveta, zidova, plastike (isključujući PP-Polipropilen i PPO-Polifenilen oksid).

Može se primeniti na proizvode namenjene izlaganju u urbanim, ruralnim, primorskim i industrijskim sredinama srednje agresivnosti, a pogodan je i za čamce.

Kako se upotrebljava?

TILE&TUB PAINT se koristi mešanjem komponente A sa komponentom B. Ukoliko je neophodno, može se razblažiti nitro razređivačem. Preporučuje se pažljivo mešanje proizvoda PRE I TOKOM PRIMENE kako bi se obezbedila stalna homogenost proizvoda.

Proizvod se skladišti u hladnom i dobro provetrenom prostoru. Držite limenku dobro zatvorenu, naopako i zaštićenu od mraza i izvora toplote.

1. PRIPREMA

Pravilno čišćenje i priprema podloge su neophodni za dobijanje glatkog i dugotrajnog premaza!

– Ako je postojeći sloj boje čvrst, stabilan pa nema potrebe za njegovim potpunim uklanjanjem, dovoljno je da površinu odmastite vodom i deterdžentom i dobro isperete.
– Ako je postojeći sloj boje u fazi odvajanja, ljuspanja onda najpre temeljno očetkajte i izbrusite takve delove površine ili sasvim skinite postojeću boju pomoću nekog od sredstava za uklanjanje boje. Operite razređivačem za pranje ili vodom i sapunom.

2. MEŠANJE

Da biste koristili proizvod, najpre jednostavno prespite sadržaj komponente B (učvršćivač) u limenku komponentne A (emajl).

* Ako ne želite da upotrebite celokupnu količinu odjednom, imajte u vidu da su odnosi katalize / mešanja sledeći: 100g komponenta A / 26,5 g komponenta B.
Promućkajte dobro limenku nekoliko minuta, pa potom sačekajte da odstoji par minuta pre nanošenja.
Zamešanu boju upotrebite u roku od najviše 6 sati od trenutka pripreme.

 

3. NANOŠENJE

Operite površinu razređivačem za pranje ili vodom i sapunom.
Potom nanesite jedan ili više slojeva proizvoda u razmaku od najmanje 24 sata između nanošenja slojeva, uz lagano površinsko šmirglanje-brušenje između slojeva.
Preporučene metode nanošenja: četkom, valjkom ili pomoću airless uređaja.

 

4. SUŠENJE

Približno vreme sušenja:
oko 5 sati na dodir, a potpuno sušenje oko12 sati
Okvirna pokrivnost: 8–10 m2 po litru
Čišćenje alata: nitro razređivačem.