TILE&TUB PAINT

TILE&TUB PAINT совршено се прилепува на сите површини, има исклучителна цврстина, отпорност на абење и висок сјај и ќе ја освежи секоја површина во еден, до максимум два третмани, едноставно и за кратко време.

Се користи за бојадисување на: санитарни кади, кади од фиберглас, туш кади, мијалници, керамички плочки и други сродни површини. Се применува на површини направени од легура на метал (железо соодветно обработено против 'рѓа) и поцинкуван лим, дрво, ѕидови, пластика (со исклучок на PP-полипропилен и PPO-полифенилен оксид).

Може да се примени на производи наменети за изложеност во урбани, рурални, приморски и индустриски средини со средна агресивност, а погоден е и за чамци.

Како се користи?

TILE&TUB PAINT се користи каков што е, мешајќи ја компонентата А со компонентата Б. Доколку е потребно, може да се разреди со нитро разредувач. Препорачливо е внимателно да се меша производот И ПРЕД И ЗА ВРЕМЕ НА ПРИМЕНАТА за да се обезбеди постојана хомогеност на производот.

Производот да се складира во ладен и добро проветрен простор . Конзервата да се чува добро затворена, наопаку и заштитена од мраз и од извори на топлина.

1. ПОДГОТОВКA

Неопходно е правилно чистење и подготовка на подлогата за да се добие мазен и долготраен премаз!

- Доколку постоечкиот слој на боја е цврст, стабилен, па нема потреба од негово целосно отстранување, доволно е површината да се одмасти со вода и детергент и добро да се исплакне.
- Доколку постоечкиот слој на боја е во фаза на раздвојување, лупење, тогаш прво темелно исчеткајте ги и избрусете ги таквите делови од површината или целосно отстранете ја постоечката боја со помош на некое од средствата за отстранување на бојата. Измијте се со разредувач за миење или вода и сапун.

2. MEШАЊE

За да го користите производот, прво едноставно истурете ја содржината на компонентата Б (зацврстувач) во конзервата со компонентата А (емајл).

* Ако не сакате да ја користите целата количина одеднаш, имајте предвид дека соодносот на катализа / мешање е како што следува: 100 g компонента А / 26,5 g компонента Б.
Добро протресете ја конзервата неколку минути, а потоа оставете ја да отстои неколку минути пред да ја нанесете.
Измешаната боја користете ја во рок од најмногу 6 часа од моментот на подготовка.

 

3. НАНЕСУВАЊE

Измијте ја површината со разредувач за миење или вода и сапун.
Потоа нанесете еден или повеќе слоеви од производот со најмалку 24 часа помеѓу слоевите, со лесно површинско брусење помеѓу слоевите.
Препорачани методи на примена: со четка, валјак или со airless уред.

 

4. СУШЕЊE

Приближно време на сушење:
околу 5 часа на допир и целосно сушење околу 12 часа
Приближна покриеност: 8–10 m2 на литар
Чистење на алат: со нитро разредувач.