ФЛОМАСТЕР
ЗА ФУГИ

Како резултат на влага, конденз и фугите на керамичките плочки во кујните и бањите, често стануваат места каде се собираат нечистотии и мувла.

Маркерот за фуги се користи ако некој сака да ја освежи или промени бојата на фугите на керамичките плочки во бањата или кујната. Многу е ефикасен за покривање на несовршеностите и дамките на фугите. Погоден за употреба во влажни средини.

Растворлив во вода акрилен премаз на база на кополимер, формулиран за примена со користење на влакната од врвот на фломастерот, водоотпорен премаз, без мирис, достапен во бела, крем и сива боја, лесен за нанесување.

Како се користи?

Лесно измијте ја површината што треба да се премачка за да се отстранат маснотиите, остатоците од сапун, масло итн. Оставете да се исуши. Протресете го маркерот затворен со капачето околу 30 секунди. Отстранете го капачето и нежно притиснете го врвот на фломастерот на хартија додека не се појави бојата.

Бидете трпеливи, потребно е сите влакна од врвот на фломастерот да се натопат со боја.

Врвот на фломастерот е заменлив. Грубите фуги може малку да го оштетат (истрошат) врвот на маркерот. Едноставно извадете го, свртете го и вратете го во маркерот. Премазот е сув на допир по 2 минути. Со едно фломастер може да се покријат околу 50 метри фуги со ширина од околу 5 mm.

  • Анти-бактериска формула
  • Спречува развој на мувла
  • Лесно се нанесува
  • Без мирис
  • Продолжете го животниот век на вашиот маркер со замена на делот за пишување по фугите!
  • Многу е ефикасен за покривање на несовршеностите и дамките на фугите. Погоден за употреба во влажни средини.
  • Достапен во бела, крем и сива боја