WASSERDICHT

EЛАСТИЧНА ЗАПТИВНА МАСА
ЗА ЗАПТИВАЊЕ НА ПУКНАТИНИ
НА ПОКРИВИ И ДРУГИ
ПОВРШИНИ

WASSERDICHT

WASSERDICHT се прилепува на сите видови покривни материјали, на пример катран, битумен, покривна лепенка, заварени ленти, влакнест цемент, тврд ПВЦ, алуминиум, цинк, бакар, олово, камен, бетон, шкрилец, шиндра и стакло. WASSERDICHT запечатува веднаш и трајно, дури и при дожд и мраз. Пукнатините до 1 cm се премостуваат со дралонски влакна. Не е погоден за употреба под вода, вода под притисок и на стиропор.

Подготовка на подлогата

Отстранете ги нечистотијата, нелепливите делови и мовот. Темелно исчистете ги алуминиумот, цинкот и бакарот со комерцијални средства за чистење.

Нанесување

Нанесете неразредено со широка четка во дебел слој (во екстремни случаи, нанесете го вториот слој по околу 8 дена). Исчистете ја алатката со нитро разредувач. WASSERDICHT може да се премачка со акрилни бои.

dana). Alat očistite nitro razređivačem. WASSERDICHT se može premazati akrilnim bojama.

Пакувањe

750 ml

Потрошувачкa

околу 2l / m2 во зависност од видот на подлогата.

Бoja: сивa

Сушење

(нa 20°C, 55% релативна влажност на воздухот): суво на прашина по околу 3 часа.

Teмпература на примена::

oд -5°C дo +30°C.